GVA: "OCMW-voorzitter Lemmens ontkent discriminatie"

Op 19 december 2011

Waarnemend OCMW-voorzitter Luk Lemmens (N-VA) ontkent dat het bijstandscomité zou discrimineren bij het al of niet verhogen van het leefloon. OCMW-raadslid Dirk Geldof (Groen!) klaagde dit recent aan in de Gazet van Antwerpen.

De administratie van het OCMW stelde zelf in een evaluatienota de indruk te hebben dat de nodige voorwaarden veel minder streng worden gehanteerd voor de autochtone bevolking. Ook volgens het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zou er sprake zijn van discriminatie.

"Wij betreuren dat wij nu door Geldof worden beschuldigd van latent discrimineren en racisme", zegt Lemmens. "Terwijl de enige persoon die bezig is met een opdeling tussen autochtoon en allochtoon juist Dirk Geldof is. Voor ons is de afkomst van de klant geen onderdeel van de afweging. We kijken wel naar hoe lang de persoon al heeft bijgedragen aan onze sociale zekerheid. Wie al lang heeft bijgedragen, zal daarom sneller een verhoging van het leefloon krijgen, dan iemand die hier nog maar enkele jaren is."

Lemmens benadrukt dat in alle objectiviteit, en met een in samenstelling wisselend bijstandscomité, over honderden individuele dossiers wordt gediscussieerd. SVW

© 2011 Concentra

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is