Wilrijk herdenkt Eerste Wereldoorlog met Les Voix Perdues

Op 13 oktober 2014

De 11 november-herdenkingen staan dit jaar in het teken van de 100ste verjaardag van de start van de Eerste Wereldoorlog. In Wilrijk vindt die dag een bijzonder optreden plaats van Les Voix Perdues. Het districtsbestuur nodigt Wilrijkenaren uit om de voorstelling bij te wonen.

Zoals gebruikelijk zal het districtsbestuur op dinsdag 11 november hulde brengen aan de Wilrijkse oorlogsslachtoffers van beide Wereldoorlogen. Vervolgens vindt in het auditorium van het districtshuis een bijzonder concert plaats van Les Voix Perdues.

Deze Wilrijkse a capella-groep specialiseert zich in muziek die verwijst naar De Groote Oorlog. Met ‘Known Unto God’ brengt het kwartet liederen die gebaseerd zijn op het werk van bekende oorlogsdichters zoals Siegfried Sassoon en John McCrae. Tussendoor schetst Peter Hoste de grote lijnen van de Eerste Wereldoorlog en brengt voormalig Antwerps stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen poëzieverhalen.

Voor Wilrijkenaren die dit optreden willen bijwonen, zijn er 70 tickets beschikbaar. Die kunnen bij het district besteld worden via communicatie.wilrijk [at] stad.antwerpen.be ().

Wilrijkse 11 novemberherdenking met optreden van Les Voix Perdues - praktisch

Dinsdag 11 november om 11 uur

Districtshuis Wilrijk - Bist 1, 2610 Wilrijk


Verantwoordelijke: Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege en -raad,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is