Wilrijk trapt eindejaarsperiode af met kerstmarktweekend en nieuwjaarswensen

Op 2 december 2014

Het weekend van 12, 13 en 14 december staat voor Wilrijk in het teken van de kerstmarkt, waar Wilrijkenaars een unieke nieuwjaarswens voor elkaar kunnen achterlaten. Dat weekend vinden ook de Lichtjesstoet en de Geitencorrida plaats in het district.

 

Kerstmarktweekend maakt van Bist winterdorp

De kerstmarkt is een vaste traditie op de Bist. Lokale verenigingen bemannen een weekend lang vijftig kraampjes waar bezoekers terechtkunnen voor geschenken, een hapje of een drankje. Muziekbands en koren zorgen ondertussen voor ambiance, samen met de duizenden energiezuinigere led-lampjes die de Wilrijkse kerstboom en de bomen van de Bist versieren.

De kerstmarkt is open op:

·         vrijdag 12 december van 18.30 tot 22 uur

·         zaterdag 13 december van 13 tot 22 uur

·         zondag 14 december van 13 tot 18 uur


Het volledige programma van de kerstmarkt staat op www.wilrijk.be (zoekterm: ‘Kerstmarktweekend’). Klik hier voor de rechtstreekse link. 

 

Wilrijkenaars wensen elkaar een gelukkig 2015 toe

Een goede gezondheid, zes juiste cijfers bij de lotto of een onvergetelijke Geitestoet: het zijn maar enkele dingen die de Wilrijkenaars  elkaar kunnen toewensen bij de aanvang van het nieuwe jaar. Die wensen kunnen ze elkaar op een originele manier overbrengen. Elke Wilrijkenaar ontvangt immers begin december bij de brochure ‘Winters Wilrijk’ een wenskaart. Die kunnen ze ingevuld achterlaten in de speciale postbus die tijdens het kerstmarktweekend te vinden is naast het podium op de Bist. De wenskaarten worden vervolgens tijdens de kerstvakantie lukraak in zoveel mogelijk brievenbussen verspreid. Zo stappen vele Wilrijkenaars 2015 in met onverwachte gelukwensen van mede-inwoners.

 

Lichtjesstoet met lampions

De Lichtjesstoet is een betoverende avondwandeling voor jong en oud door het Steytelinckpark, dat voor de gelegenheid volledig wordt verduisterd. Aan elke bezoeker wordt gevraagd om een lampion mee te brengen. Deelnemers kunnen die ook ter plekke knutselen bij de jeugddienst.

 

Praktisch

·         zaterdag 13 december vanaf 16.30 uur, groepen vertrekken tussen 17 en 18 uur

·         vertrekpunt: Sint-Bavoplein, Wilrijk

·         gratis

 

Geitencorrida: stratenloop voor groot en klein

De Geitencorrida-Memorial Jean Van Onselen is aan zijn 51ste editie toe. Jong en oud kunnen deelnemen aan deze stratenloop, met afstanden tot maximaal 7,5 kilometer. Uitblazen kan nadien op de kerstmarkt.

 

Praktisch

·         zondag 14 december van 14.30 tot 16.30 uur

·         start en aankomst: Bist, Wilrijk

·         inschrijven:

· van tevoren op www.wilrijk.be (zoekterm: ‘Geitencorrida’) klik hier voor de rechtstreeks link

· ter plekke op de wedstrijddag 

 

Winters Wilrijk: pret tot eind januari
De komende dagen krijgt elk Wilrijks gezin de brochure ‘Winters Wilrijk’ in de bus. Daarin staan een heleboel leuke winteractiviteiten. De brochure bevat ook de briefkaart waarmee Wilrijkenaars elkaar het beste kunnen wensen voor het nieuwe jaar. Enkele niet te missen Wilrijkse winteractiviteiten zijn:

· acht kerstactiviteiten van de jeugddienst tussen 22 en 24 december

· de tweede editie plaats van Zingzakken, het grote Wilrijkse driekoningenfeest, op woensdag 7 januari

· de Wilrijkse nieuwjaarsdrink op zaterdag 24 januari nabij de Kinderboerderij, met de allereerste kerstboomverbranding in Wilrijk

De brochure ‘Wilrijks Wilrijk’ is onder meer verkrijgbaar op het districtshuis, de jeugddienst en cultuurcentrum De Kern en staat ook op www.wilrijk.be (zoekterm: Winters Wilrijk). Klik hier voor de rechtstreekse link.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is