District laat dieren tijdelijk weghalen uit Wanninckhovepark

Op 21 oktober 2016, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Naar aanleiding van klachten van bezorgde buurtbewoners volgde een politiecontrole waarna het district Wilrijk besliste om de dieren uit het dierenparkje Wanninckhove tijdelijk weg te halen.

In het Wanninckhovepark, tussen de Wanninckhovelaan en de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, bevindt zich een dierenparkje met onder meer geiten, kippen en ganzen.

Naar aanleiding van klachten bezocht de Lokale Politie op vrijdag 21 oktober het dierenpark en werd een verslag overgemaakt. Uit dit verslag blijkt dat de leefomstandigheden van de dieren onvoldoende waren, zeker met het oog op de komende herfst- en winterperiode.

Het Wilrijkse districtsbestuur besliste daarop om het dierenpark met onmiddellijke ingang te sluiten. De dieren werden weggebracht naar het Vlaams Opvangcentrum (VOC) Brasschaat-Kapellen waar ze worden opgevangen.

Het districtsbestuur zal onderzoeken in hoeverre een heropening van het dierenpark mogelijk is na de winterperiode. De rest van het Wanninckhovepark blijft open voor bezoekers.

Verantwoordelijken: Linda Verlinden, districtsschepen voor dierenwelzijn,  Hans Ides, districtsschepen voor groenvoorziening, Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege & -raad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is