Hof ter Beke eindelijk in de steigers

Op 27 januari 2016

Districtsschepen voor erfgoed Linda Verlinden is opgetogen dat, na een periode van 30 jaar verval en leegstand, Hof Ter Beke eindelijk in de steigers staat. De Wilrijkenaars zullen tegen het jaareinde eindelijk terug kunnen genieten van wat ooit een van onze 14 hoven van plaisantie was. De restauratie stond met stip opgenomen in het huidige bestuursakkoord.
Schepen Verlinden heeft dan ook het grootste respect voor de volharding en doorzettingsvermogen van de huidige concessionarissen. Zij zagen het potentieel van dit domein en hebben de voorbije 12 jaar dit project niet losgelaten. Dit resulteerde in een uitgebreide historische studie van het domein en een wel doordacht en historisch correct renovatieproject. Dit alles gebeurde in nauw overleg met Erfgoed Vlaanderen, de stad Antwerpen en het district Wilrijk.
Ook de toekomstige invulling met brasserie, feestzalen, congresruimtes en salons is een absolute meerwaarde voor Wilrijk aldus schepen Verlinden.
In het verleden redde de kring voor heemkunde Wilrica het smeedwerk van de toren en een arduinen pomp letterlijk uit de handen van plunderaars. Deze zullen dan ook eerstdaags overgemaakt worden aan de uitbaters ter restauratie en tijdens een plechtig moment worden teruggeplaatst.
Zo zal het kasteel tegen eind 2016 terug in al zijn glorie bewonderen zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is