Neerlandweg krijgt extra parkeerruimte

Op 17 oktober 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Het district Wilrijk heeft de Neerlandweg heringericht. Daardoor komen er 82 extra officiële parkeerplaatsen bij.

Het district Wilrijk besloot de Neerlandweg her in te richten omdat het verkeer er vaak moeizaam verliep door de hoge parkeerdruk. Bewoners en bedrijven ondervonden hier hinder van. Zo reden vrachtwagens zich regelmatig vast op de weg.
De Neerlandweg werd op een meer functionele en veilige manier heringericht. Op de berm aan de zijde van het stedelijk serrecomplex werd een nieuwe parkeerzone gecreëerd die 82 extra officiële parkeerplaatsen oplevert. De parkeerplaatsen werden aangelegd met een verharde grastegels, zodat de afwatering verzekerd blijft.

Wilrijks districtsvoorzitter Kristof Bossuyt: “Wij zijn als districtsbestuur verheugd dat in een tijdperk waar meestal alleen nog maar parkeerplaatsen verdwijnen, wij er hier een groot aantal hebben kunnen bij creëren.”

Doordat de wagens dwars op de berm parkeren, wordt het berijdbare gedeelte van de Neerlandweg ruimer. Op vraag van de handelaars werd een parkeerverbod ingesteld langs de zijde van de bedrijven, zodat vrachtwagens steeds de nodige ruimte hebben bij het in- en uitrijden.
De vernieuwde parkeerzone op de Neerlandweg werd op 12 oktober in gebruik genomen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is