Nieuw festival ‘Wintervonk’ zorgt voor warm eindejaar in Wilrijk

Op 18 november 2016, over deze onderwerpen: Evenementen & activiteiten

Wilrijk sluit 2016 af met een gloednieuw festival voor jong en oud. ‘Wintervonk’ staat garant voor vier dagen film, muziek, theater en animatie.

Wintervonk vindt plaats van woensdag 28 tot en met zaterdag 31 december 2016. Het epicentrum van het festival bevindt zich op de Bist, waar een gezellig winterdorp met onder meer een grote concerttent wordt opgetrokken. Daar vinden ’s namiddags en ’s avonds theater- en muziekvoorstellingen plaats voor kinderen en volwassenen.

Wintervonk verwelkomt op de Bist artiesten zoals als The Whodads, Ertebrekers en Soulsister. Op 31 december zorgen de feestband Bottle of Moonshine en DJ Loveboat (Adriaan Van den Hoof) voor een spetterende nieuwjaarsparty die meteen Wintervonk afsluit.

Ook ruimte voor film, comedy en theater

Maar ook  op andere plaatsen in het centrum van Wilrijk brengt ‘Wintervonk’ sfeer: zo zijn er filmvoorstellingen in het cultuurcentrum De Kern, met kleppers als ‘Mrs. Peregrine’s Home for Peculiar Children’ en de klassieker ‘Funny Face’. In jeugdcentrum Vizit heersen stand-upcomedians als Jens Dendoncker, David Galle en Piet Depraitere. In het Diontheater kan men genieten van theater- en musicalproducties van lokale Wilrijkse gezelschappen.

Wilrijkse troeven

Wintervonk trekt naast grote namen ook volop de Wilrijkse kaart door lokale gezelschappen zoals dansgroep Swing, Harmonie Sint-Bavo en theatergroepen het Bananentejater en Toneel- en Musicalgroep BSO een plaats te geven in het programma. De dames en heren van Willrock zorgen er op hun beurt voor dat niemand met dorst het plein verlaat.

Programma en tickets op website

De meeste activiteiten van Wintervonk zijn gratis. Voor andere activiteiten, zoals de films en de theaterproducties, kosten de tickets maximaal 5 euro. Het volledige programma van Wintervonk staat op www.wintervonk.be. Tickets worden via de site verkocht.

Wintervonk is een initiatief van het district Wilrijk en cultuurcentrum De Kern, in samenwerking met bib Bist, JC Vizit, Diontheater, vzw Willrock en tal van andere partners.

Verantwoordelijken: Hans Ides, districtsschepen bevoegd voor o.m. cultuur - Kristof Bossuyt, voorzitter districtsraad en -college

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is