Veertig straten van Valaarwijk vieren Rommelmarktfeest

Op 25 mei 2016

Op zondag 29 mei vindt in Wilrijk de tweede editie plaats van het Rommelmarktfeest. In veertig straten van de Valaarwijk kunnen koopjesjagers hun slag slaan bij straatbewoners in een feestelijke sfeer.

Vorig jaar organiseerden de inwoners van het Valaar voor het eerst een grote, gezamenlijke rommelmarkt in het kader van het feestjaar ‘1250 jaar Wilrijk’. Negentien straten namen toen deel. Voor de tweede editie is het aantal deelnemende straten meer dan verdubbeld, waardoor meer dan de helft van de Valaarwijk verandert in een gigantisch koopjesparadijs. De verkoop op het Rommelmarktfeest gebeurt enkel door buurtbewoners, er is dus geen plaats voor externe standhouders.

Dit jaar halen de buurtbewoners hun schatten van zolder op zondag 29 mei. Kopers kunnen aan de vele kraampjes tussen 10 en 16 uur op zoek naar een mooi schilderij, een vintage lampenkap of dat ene zeldzame boek dat nog ontbrak op de boekenplank.

Het tweede Rommelmarktfeest wordt georganiseerd met de steun van het district Wilrijk, cultuurcentrum De Kern en de Bibliotheek Bist.

Straatanimatie en picknicken in de Samentuin

Tijdens het Rommelmarktfeest is er heel wat randanimatie:

De deelnemende straten krijgen regelmatig het bezoek van straatartiesten en een fanfare die de wijk doorkruisen.

Op het Ridderveld wordt een aparte zone ingericht met kinderanimatie.

Op het grasveldje aan de Rooiboslaan wordt tussen 12 en 15 uur de nieuwe Samentuin plechtig ingehuldigd. Bezoekers zijn er welkom om te komen picknicken met hun eigen lunchpakket en kunnen – in het kader van de ‘Dag van het Park’ – deelnemen aan verschillende workshops.

Praktisch

  • zondag 29 mei 2016 van 10 tot 16 uur in veertig straten van de Valaarwijk
  • vrije toegang

De lijst van deelnemende straten is terug te vinden op www.wilrijk.be (klik op ‘Feestelijke rommelmarkt op het Valaar’) of via deze rechtstreekse link.

Verantwoordelijke: Kristof Bossuyt, voorzitter van Wilrijks districtscollege & -raad

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is