Wilrijkse Wandelrally toont mooiste plekjes van Geitendorp

Op 17 mei 2016

Met de ‘Wilrijkse Wandelrally’, een leuke wandelzoektocht voor 55-plussers en hun familie, kunnen deelnemers de groenste plekken en de mooiste gebouwen van het centrum van Wilrijk ontdekken.

De vijf kilometer lange wandelrally werd uitgestippeld door de Wilrijkse seniorenverenigingen. Wandelaars passeren onder meer de Sint-Bavokerk, het Steytelinckpark, de Eenheidswijk en Fort 6. Onderweg kunnen de stappers even uitblazen in dienstencentrum Oversnes en er hun dorst lessen met de twee drankbonnen die in de wandelkaart zitten.

Tijdens de wandeling moeten er 22 vragen worden opgelost over de geschiedenis van Wilrijk. De wandelaars moeten ook 10 foto’s rangschikken met detailopnames van de plekken die ze onderweg bezoeken. Wie de antwoorden voor 15 juni binnenbrengt, maakt kans op een mooie prijs.

“Ook na 15 juni blijft de wandelrally evenwel een uitstekende tip voor een leuke zomeruitstap met de (klein)kinderen in het Geitendorp”, vertelt districtsschepen voor erfgoed en senioren Linda Verlinden. “En je kan er ook Wilrijk mee vooruithelpen in de grote 10 000 stappen-clash”, aldus districtscollegevoorzitter Kristof Bossuyt.

De Wilrijkse Wandelrally werd gerealiseerd door de Wilrijkse seniorenverenigingen. De kaart kost 5 euro (2 drankbonnen inbegrepen) en is vanaf dinsdag 17 mei 2016 verkrijgbaar in het Wilrijkse districtshuis.

Verantwoordelijke districtsschepen: Linda Verlinden, districtsschepen voor o.m. senioren en erfgoed en Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege & -raad Wilrijk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is