21-jarige Xeno Wauters is nieuwe Wilrijkse N-VA-fractieleider

Op 11 januari 2022, over deze onderwerpen: Politiek

Xeno zetelt sinds januari 2019 in de Wilrijkse districtsraad. Hij is één van de jonge talenten die op 14 oktober 2018 rechtstreeks verkozen werd. Toen al was hij enorm enthousiast om zijn engagement voor Wilrijk ook in de districtsraad verder op te nemen. Vandaag wil hij vooral het goede werk van de N-VA-fractie van de afgelopen drie jaar verder zetten. “Voor mij is Luk Lemmens de afgelopen jaren een echte mentor geweest - die mij met raad en daad bijstond - en zal hij dat ook blijven. Als nieuwe fractievoorzitter wil ik eveneens op een constructieve manier verder werken aan een nog mooier, welvarender en bruisender Wilrijk. Daarom streef ik ernaar om in de eerste plaats aanwezig en aanspreekbaar te blijven.” zegt Xeno.

Districtsburgemeester Kristof BOSSUYT (N-VA) is ook zeer enthousiast: “Ik kijk echt uit naar de samenwerking met Xeno die zich al van bij aanvang van de legislatuur in de districtsraad liet opmerken, door zijn dossierkennis en constructieve tussenkomsten. Binnen onze fractie gaf niet zijn leeftijd, maar net zijn potentieel de doorslag bij zijn verkiezing tot fractievoorzitter.”

Als districtsraadslid zal Luk Lemmens opgevolgd worden door Frida Heyen-Boeykens, een actieve senior die al bijna 50 jaar in de Neerlandwijk woont. Opvallend en mooi meegenomen is dat haar toetreding ervoor zorgt dat de N-VA-fractie vanaf januari 2022 uit meer vrouwen (6) dan mannen (4) bestaat.

 

Bron: GVA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is