Groenzone op de Ringlaan

Op 8 december 2021, over deze onderwerpen: Groen

Tijdens de districtsraad van donderdag 2 december 2021 interpelleerde raadslid Philippe Kussé over de groene zone op de Ringlaan, meer bepaald het stuk tussen de Floraliënlaan en de Prins Boudewijnlaan. Raadslid Kussé begon zijn interpellatie met een dankbetuiging aan het bestuur van het district voor het kwaliteitsvolle groenbeleid dat gevoerd wordt deze legislatuur. Vervolgens vroeg hij aan het college om de groene zone op de Ringlaan op te fleuren met bloemen, struiken en zitbanken. “De groene zone op de Ringlaan wordt momenteel onderbenut door de buurtbewoners en ligt er wat kaal bij. Met enkele kleine ingrepen, zoals het aanleggen en onderhouden van bloemenperken, kunnen we het uiterlijk van de Ringlaan sterk opwaarderen. Als we dan ook nog enkele zitbanken plaatsen, wordt het al helemaal aangenaam verpozen op de Ringlaan” aldus raadslid Kussé.

Tijdens de zitting kreeg raadslid Kussé bijval van zowel de meerderheid als de oppositie. Bevoegd schepen Ides antwoordde op de interpellatie door te stellen dat hij samen met de stad Antwerpen en de groendienst initiatieven ging uitwerken om aan de vraag van raadslid Kussé tegemoet te komen. “Ik ben tevreden met de steun van zowel de meerderheid als de oppositie. De buurt rondom de Ringlaan heeft nood aan een mooi en versierd stukje groen om tot rust te komen. Onze groendienst heeft al tal van projecten tot een goed einde gebracht, ik verheug mij op het uiteindelijke resultaat en zal de situatie blijven opvolgen” reageerde het raadslid na de zitting.

Vragen en opmerkingen over de interpellatie van Philippe Kussé mogen steeds verzonden worden naar philippe.kusse [at] antwerpen.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is