Honden mogen pootje baden in zwembad Ieperman

Op 24 april 2022, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Niet de baasjes, maar wel hun trouwe viervoeters kunnen op zondag 1 mei een duik nemen in zwembad Ieperman in Wilrijk. Het zwembad sluit binnenkort voor renovatiewerken, waardoor de stad het uitzonderlijk openstelt voor honden.

De vraag naar hondenzwemmen blijkt bijzonder groot te zijn. Zeker na het initiatief van de gemeente Aartselaar dat bij het afscheid van het plaatselijke zwembad de deuren openstelde voor de trouwe viervoeters.
Het inspireerde ook N-VA-gemeenteraadslid Sanne Descamps, die een voorstel deed om hondenzwemmen toe te laten in zwembad Ieperman in Wilrijk. De zwemkuip ondergaat binnenkort een grote renovatie. De ideale aanleiding dus om eens iets specialer te doen.

Op zondag 1 mei, van 9 tot 17u, zijn het niet de baasjes, maar de honden die er een verfrissende duik kunnen nemen. Het chloor wordt uit het water gehaald en er wordt voor gezorgd dat de temperatuur rond de 29 graden is, zodat alle honden het water in kunnen. De baasjes moeten aan de kant blijven. “Het doet me veel plezier dat we een mooi en diervriendelijk initiatief als dit samen op poten kunnen zetten”, zegt schepen van Sport, Peter Wouter (N-VA). “Het is meteen een primeur voor onze stedelijke zwembaden.

Baasjes dienen vooraf online te reserveren. Dat kan via de website van de stad Antwerpen. De zwembeurt duurt dertig minuten en is gratis. Per reservatiemoment worden maximaal zes honden met baasje toegelaten.

 

 

Bron: www.gva.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is