Nieuw recyclagepark roept vragen op

Op 20 mei 2021

Tijdens de districtsraad van donderdag 6 mei 2021 interpelleerde raadslid Philippe Kussé over de geplande bouw van een nieuw recyclagepark door Aartselaar en Edegem. Deze twee zuidelijke buurgemeenten plannen namelijk tegen het voorjaar van 2022 een recyclagepark te bouwen aan de Edegemse Doornstraat, vlakbij de grens met Wilrijk. Volgens hun planning moet het nieuwe park 200.000 bezoekers per jaar lokken.

Philippe wilde weten wat de mobiliteitsgevolgen voor ons district zullen zijn, eenmaal het park  operationeel is. Hij stelde vragen over de verkeersdoorstroom in de wijk Neerland en richting het centrum, alsook over de mogelijke consequenties op vlak van mobiliteit voor de plaatselijke horeca en sportgelegenheden.

Vervolgens vroeg Philippe aan districtsburgemeester Bossuyt of Wilrijk betrokken werd in de onderhandelingen over de bouw van het park. “Het is vreemd dat er een nieuw recyclagepark wordt gebouwd, op pakweg een kilometer afstand van het Wilrijkse recyclagepark. Dit kan efficiënter.” merkte hij op. Met zijn laatste vraag wilde hij te weten komen of men de Wilrijkse grensbewoners vooraf inlichtte over de bouwplannen.

“Ik hoop dat we op een commissievergadering tekst en uitleg kunnen krijgen van de bezielers van het nieuwe recyclagepark. Zo kan elke fractie, meerderheid en oppositie, zijn mening over dit project verkondigen.” reageerde Philippe na het antwoord van de districtsburgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is