Oude begraafplaats in Jules Moretuslei opgefrist

Op 7 april 2021, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn, Groen

De oude begraafplaats krijgt sinds 18 januari 2021 een grondige opknapbeurt. Deze begraafplaats ligt ingesloten tussen hagen en is dus voor veel bewoners een onbekend stukje groen. Het district wil het parkje toegankelijker maken zonder de oude graven uit het oog te verliezen. Ook de hondenloopzone ernaast werd aangepakt.

Wat verandert er allemaal?

Met de de opwaarderingswerken wordt het park toegankelijker en aangenamer gemaakt. Door de werken wordt er ook meer openheid en kleur gecreëerd.

  • Een groot deel van de hagen zal verwijderd worden
  • Er komen extra wandelpaden waarlangs je de verborgen hoekjes van het parkje kan ontdekken
  • Er komen zitplaatsen om aangenaam te vertoeven 
  • Nieuwe soorten bloemen en planten (zie hieronder)
  • Een deel van het graszones laat de groendienst bewust hoog staan en zal slechts twee keer per jaar worden gemaaid. Zo kan deze graszone uitgroeien tot een mooi bloemenperk en een waar paradijs voor bijen en andere insecten

Het parkje zou in april afgewerkt moeten zijn. Slecht weer en onvoorziene omstandigheden kunnen deze timing wel steeds wijzigen.

In het grasland tussen de graven worden een aantal varens en vaste planten aangeplant zoals Dryopteris, Blechnum en Geranium. Verspreid over de begraafplaats worden verschillende heestermassieven aangeplant, bestaande uit Cornus sanguinea ‘Winter Beauty’ (met een uitzonderlijk mooie winterverkleuring) en Viburnum opulus. Als extra worden er, verspreid over de begraafplaats, nog een aantal meerstammige solitairstruiken aangeplant. Om ook in het voorjaar wat kleur te voorzien planten we een aantal kleine bolgewassen: sneeuwklokje, krokus, boshyacint en sneeuwroem.

Rond april of mei worden de beschadigde graven hersteld.

Hondenloopzone

Ook de hondenloopzone wordt bij deze heraanleg betrokken. De draadafsluiting zal verplaatst worden. We planten een aantal meerstammige bomen en langs de rand voorzien we een struikengordel met inheemse heesters: liguster, kornoelje, kardinaalsmuts,… Tijdens het plaatsen van de nieuwe afsluiting en het aanplanten van de nieuwe beplanting zal de hondenloopzone tijdelijk niet toegankelijk zijn.

 

Bron: District Wilrijk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is