KFCO Beerschot-Wilrijk mag Olympisch stadion gebruiken voor eerste drie thuismatchen van het nieuwe voetbalseizoen

Op 19 juli 2013

KFCO Beerschot-Wilrijk mag van de stad Antwerpen gebruikmaken van het Olympisch stadion voor de organisatie van de eerste drie thuismatchen van het voetbalseizoen 2013-2014. Begin juli waren er al 3 500 abonnementen verkocht voor de thuiswedstrijden. Daarmee is de maximumcapaciteit van het eigen stadion aan Fort VI ruim overschreden. Na de eerste drie thuismatchen wordt de situatie geëvalueerd en wordt verder bekeken waar de club de volgende thuismatchen zal spelen.

Na het faillissement van Beerschot AC in mei startten voetbalclub Koninklijke Football Club Olympia (KFCO) Wilrijk en supporters van het voormalige Beerschot een samenwerking op. KFCO Wilrijk zal daarom vanaf volgend seizoen spelen onder de naam van KFCO Beerschot-Wilrijk. Na de fandag, georganiseerd voor en door Beerschotsupporters met ongeveer 7 000 aanwezigen, eind juni kochten al 3 500 supporters een abonnement voor de thuiswedstrijden van de eerste ploeg van KFCO Beerschot-Wilrijk.

De site van het stedelijke sportcentrum Fort VI waar KFCO Wilrijk normaal haar thuiswedstrijden speelt, heeft een maximale capaciteit van 1 946 toeschouwers. Daarom is het onmogelijk om de wedstrijden op een veilige manier op die locatie te organiseren.

Momenteel is het niet duidelijk hoeveel supporters effectief naar de wedstrijden van de eerste ploeg van KFCO Beerschot-Wilrijk zullen gaan kijken. Daarom is besloten om het Olympisch stadion ter beschikking te stellen voor de eerste drie thuiswedstrijden. Op basis van een evaluatie kan daarna beslist worden waar de volgende thuiswedstrijden zullen plaatsvinden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is