Kinderboerderijfestival viert boer Karl

Op 19 juli 2013

Begin 2014 gaat boer Karl, na maar liefst 36 jaar trouwe dienst op de kinderboerderij, met pensioen. Hij wordt feestelijk uitgewuifd tijdens het Kinderboerderijfestival op 6 oktober.
Boer Karl is een begrip bij alle bezoekers van de kinderboerderij in Wilrijk. Duizenden schoolkinderen en gezinnen bezochten gedurende de afgelopen 36 jaar de boerderij. Ze zagen er dieren van dichtbij en leerden er onder meer melken, brood bakken, de moestuin onderhouden en de bijen verzorgen. Daarom is een feestelijk afscheid meer dan gepast.

Kinderboerderijfestival
Op zondag 6 oktober van 10 tot 19 uur vindt het Kinderboerderijfestival plaats voor iedereen die graag vertoeft op de kinderboerderij. Om 10 uur worden koeien en geiten gemolken en de dieren verzorgd. De hele dag zijn er doorlopend demonstraties appels persen, kaas en zuurkool maken, brood en pizza’s bakken, hoeven kappen en beslaan en huifkartochten. Daarnaast zijn er allerhande infostanden, kinderanimatie en een knuffelhoek waar kinderen de diertjes kunnen aaien. Wie na al die activiteit honger of dorst heeft, kan terecht in één van de eet- en drankstands.

In de namiddag zijn er live-optredens van Dimitri Leue en groep (om 14 uur), Hei Pasoep (om 15.30 uur) en aansluitend van Los Morenos.

Oproep: 36 jaar kinderboerderij in beeld
De stad is op zoek naar foto’s en anekdotes van de kinderboerderij. Al wie de laatste 36 jaar de kinderboerderij heeft bezocht en foto’s of verhalen heeft, mag die bezorgen aan het EcoHuis via:
• mail: ecohuis [at] stad.antwerpen.be
• post: Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
• Facebook: www.facebook.com/ecohuis

 


Een selectie van foto’s en verhalen wordt tijdens het Kinderboerderijfestival opgehangen in de kinderboerderij.
Het programma van de kinderboerderij is te vinden op www.ecohuis.antwerpen.be en op Facebook (https://www.facebook.com/events/165048450346749)

Verantwoordelijke schepenen: Nabilla Ait Daoud, schepen voor leefmilieu en Linda Verlinden, Wilrijks districtsschepen voor dierenwelzijn
Perscontact: Dirk Van Regenmortel, tel. 0477 79 04 89, dirk.vanregenmortel [at] stad.antwerpen.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is