Opening Fietsostrade Antwerpen-Mechelen

Op 14 juni 2015

Op 13 juni werd de fietsostrade tussen Antwerpen en Mechelen feestelijk geopend.

Niemand minder dan Luk Lemmens, onze 1e gedeputeerde van de Provincie, mocht dit heugelijk feit inluiden
Hij deed dit natuurlijk niet alleen, maar tesamen met Ben Weyts (Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn)en de Antwerpse 1e Schepen Koen Kennis (Schepen voor Financiën, Mobiliteit, Toerisme, Binnengemeentelijke Decentralisatie en Middenstand in Antwerpen). Ook onze Districtsschepen van Sport, Robert Moens was mee aanwezig en zag dat het goed was.
Onderweg werd het gezelschap opgewacht door de Burgemeester van Mechelen, Bart Somers.

Bijna 1000 deelnemers werden dankzij oa de politie van Antwerpen vakkundig begeleid op hun fiets en verdienen hiervoor een dikke pluim.

In Mechelen werd iedereen getrakteerd op een bezoek aan het speelgoedmuseum en dankzij het goede weer ging het gratis ijsje er vlot in, zeker bij de vele kinderen die mee deze tocht hadden gedaan.

Na afloop hebben zowel Luk Lemmens als Robert Moens de terugtocht aangevat en ook dan zagen ze dat deze fietsostrade een aanwinst is om de mobiliteit te verleggen naar de fiets. Bij deze dus een warme oproep aan iedereen om deze zomer zeker eens het traject te volgen en te genieten van de mooi Mechelse stad.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is