Project #Wilrijk bevraagt inwoners over kindvriendelijkheid van publieke ruimte

Op 5 november 2013

Het Wilrijkse districtsbestuur maakt werk van een meer kindvriendelijke publieke ruimte.  Daarvoor organiseert het tot het einde van het jaar een uitgebreide bevraging onder de Wilrijkse bevolking: project #Wilrijk.  

In Wilrijk zijn tal van speel- en vertoefplekken voor kinderen en jongeren. Toch krijgt het bestuur vragen om nieuwe speelruimte te creëren, op verschillende plekken in het district. Maar waar spelen, sporten en vertoeven kinderen en jongeren? Welke bestaande speelplekken zijn moeilijk te bereiken?  En welke plekjes vinden kinderen leuk en minder leuk op weg naar school of naar de activiteiten in hun vrije tijd? 

Om een goed beeld te krijgen, wendt het districtsbestuur zich tot de Wilrijkenaars. Die zijn immers het best geplaatst om aan te geven waar het goed zit en waar het nog beter kan. Om de noden en wensen in kaart te brengen, wordt tot het einde van het jaar een uitgebreide bevraging georganiseerd via verschillende kanalen. Zo zal het district actief de leerlingen van verschillende Wilrijkse scholen en jeugdverenigingen bevragen. Ook de Wilrijkse jeugdraad en kinderdistrictsraad zullen hun zegje doen.

Project #Wilrijk

Daarnaast gebruikt het district drie online kanalen waar iedereen – kind, tiener of volwassene – zijn steentje kan bijdragen:

  • De website www.antwerpen.be/oor richt zich tot jongeren tot 26 jaar.
  • Volwassenen kunnen hun mening kwijt op www.stadindialoog.be.
  • Via www.lomap.be kunnen smartphone-gebruikers onder de noemer “Project#wilrijk” foto’s van Wilrijkse plekken plaatsen en daar opmerkingen over maken.
  • Ook opmerkingen en suggesties via sociale media zoals Facebook en Twitter, worden meegenomen in het onderzoek. Vergeet wel niet de hashtag #wilrijk.

Iedereen kan zijn mening geven van 6 november tot en met eind december 2013.

Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege en –raad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is