Stad keurt richtnota RUP goed voor buurtpark Groenenborg

Op 15 november 2013

De stad keurde vandaag de richtnota goed voor het buurtpark Groenenborg in Wilrijk. Die nota is een eerste stap in de ontwikkeling van een RUP dat de bestemming van de percelen tussen het Middelheimziekenhuis, het Rucaplein, de Groenenborgerlaan en Campus Groenenborger verduidelijkt. Het RUP bestendigt de bestaande situatie.

De richtnota over het Wilrijkse buurtpark Groenenborg die de stad vandaag goedkeurde, is de eerste stap in de opmaak van een RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan). In de richtnota wordt het RUP gekaderd binnen de bestaande en juridische context. De nota bepaalt ook het toepassingsgebied van het RUP en doet een voorstel voor de krachtlijnen ervan.

Het RUP zal het gebied omvatten dat begrensd is door het Middelheimziekenhuis, het Rucaplein, de Groenenborgerlaan en de campus Groenenborg. Binnen dat gebied vallen het Groenenborgerbosje, een deel van het tunnellandschap en het gebouw V van de universiteitscampus. Zowel het Groenenborgerbosje als het zuidelijk deel van het tunnellandschap hebben in het gewestplan de bestemming 'gebied voor gemeenschapsvoorzieningen’. Het gebouw V valt dan weer binnen de bestemmingszone parkgebied.

De richtnota stelt voor om in het RUP het noordelijk deel van het Groenenborgerbosje en het zuidelijk deel van het tunnellandschap te herbestemmen naar parkgebied. Dat is de functie die beide landschappen nu al vervullen. Verder stelt de richtnota voor om in het RUP het gebouw V te herbestemmen naar een zone voor gemeenschapsvoorzieningen, waardoor het gebouw niet langer zonevreemd is gelokaliseerd en mogelijke toekomstige aanvragen voor bouwwerken makkelijk kunnen verlopen.

Verantwoordelijke schepen: Rob van de Velde, schepen voor stadsontwikkeling

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is