Vanaf 17 augustus asfalteringswerken in Heistraat

Op 5 augustus 2015

Het wegdek van de Heistraat in het centrum van Wilrijk wordt vernieuwd tussen de Jules Moretuslei en de Sint-Camillusstraat. De werken starten op 17 augustus en duren tot 28 augustus. Er zal dan geen autoverkeer toegelaten zijn.

Omdat een deel van de rijweg in de Heistraat in slechte staat verkeert, zal de aannemer de oude betonklinkers verwijderen, de fundering aanpassen en een nieuwe toplaag in asfalt leggen.

In overleg met de lokale middenstandsverenigingen Unizo en WIZO besliste het district om de werkzaamheden uit te voeren na de jaarmarkt van maandag 10 augustus. De straat zal terug open zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.

Timing

De werkzaamheden starten op maandag 17 augustus. Als alles goed verloopt en de weeromstandigheden geen roet in het eten gooien, is het wegdek klaar op vrijdag 28 augustus.

Rijbaan afgesloten

Tijdens de werkzaamheden is de Heistraat tussen de Jules Moretuslei en de Sint-Camillusstraat in beide richtingen afgesloten voor autoverkeer. De voet- en fietspaden blijven beschikbaar, zodat alle winkels in de Heistraat bereikbaar blijven.

Omleidingen

Het autoverkeer zal worden omgeleid. De gratis openbare parking op het Mastplein blijft bereikbaar via de Koningin Elisabethstraat.

Tijdens de werkzaamheden zullen er geen bussen stoppen aan de haltes in de Heistraat ter hoogte van de Bist. Ze volgen een omleiding via de Jules Moretuslei, de Kerkhofstraat en de Sint-Bavostraat waar er tijdelijke vervanghaltes worden geplaatst. Meer informatie is te vinden op de website van De Lijn (www.delijn.be) of aan de haltes zelf.

Verantwoordelijke: Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege en districtsraad en bevoegd voor communicatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is