Wie wint de Geitetrofee 2014: Unizo Wilrijk, Kelly Druyts of het Bananentejater?

Op 8 januari 2015

Elk jaar beloont het district Wilrijk een verdienstelijke inwoner of vereniging met de Geitetrofee. Voor 2014 zijn er drie genomineerden: wielrenster Kelly Druyts, Unizo Wilrijk en het Bananentejater. De Wilrijkenaren kunnen tot en met 23 januari stemmen voor hun favoriet.

De jury, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, selecteerden de volgende drie personen of verenigingen voor de Geitetrofee. Allen hebben ze zich het afgelopen jaar ingezet voor het district en zijn inwoners, of Wilrijk op een positieve manier in het nieuws gebracht.

1. Unizo Wilrijk
Het Wilrijkse shoppinghart rond de Bist, de Kern en de Heistraat geldt al vele jaren als één van de sterkste Antwerpse winkelkernen buiten de kernstad en lokt klanten uit de wijde omgeving. Een belangrijke verdienste komt daarbij toe aan Unizo-Wilrijk. De middenstandsvereniging, die dit jaar 25 jaar bestaat, verdedigt de belangen van haar leden en niet-leden, stond mee aan de wieg van het Wilrijkse middenstandsoverleg en waakte mee over de bereikbaarheid van het Wilrijkse winkelcentrum tijdens de heraanleg van de Bist. Unizo-Wilrijk organiseert ook mee evenementen in het centrum en zoekt mee naar geschikte locaties voor handelaars die zich in Wilrijk willen vestigen.

2. Kelly Druyts
2014 was een topjaar voor Kelly Druyts. De 25-jarige Wilrijkse wielrenster behaalde op 26 februari in het Colombiaanse Bogota de wereldtitel op de baan in de discipline scratch. In het najaar voegde ze daar nog een zilveren medaille aan toe, dit keer op het Europees kampioenschap baanwielrennen in Guadeloupe. Kelly Druyts, die actief is voor het team Topsport Vlaanderen-Pro Duo, stond ook op de weg haar mannetje, met onder meer ritwinst in de Trophée d’Or Feminin. Al die prestaties leverden haar een nominatie op voor de titel ‘Sportvrouw van het jaar 2014’. Kelly komt uit een echt wielergezin, waarvan ook de zussen Jessy, Lenny, Demmy en broer Gerry furore maken.

3. Bananentejater
Het Bananentejater voerde in 2014 zijn 50ste productie op. Bovendien blies het toneelgezelschap uit de Valaarwijk 35 kaarsjes uit. Het Bananentejater brengt tegenwoordig een drietal producties per jaar, waarvan sommige toneelstukken volledig van nul zijn gecreëerd door het toneelgezelschap. Elke productie lokt tot 800 kijklustigen. Ook 2015 belooft een druk jaar te worden voor de acterende vriendengroep. In januari brengt het Bananentejater zijn 52ste stuk ‘Wat een soep’ en ondertussen werkt het gezelschap naarstig voort aan ‘Geitenkopbelangen’, een samenwerking met de collega’s van Arsnoevoo en het Dionteater waarin 1250 jaar Wilrijk centraal staat.??

Stemmen

Iedereen kan tot en met vrijdag 23 januari mee bepalen wie de Geitetrofee wint. Stemmen kan op twee manieren:

· via internet: surf naar www.wilrijk.been klik op het nieuwsbericht ‘Wie wint de Geitetrofee 2014?’. Stemmen via internet kan vanaf zaterdag 10 januari.

· in het gemeenschapscentrum: vanaf dinsdag 13 januari wordt in de wachtruimte van het districtshuis (Bist 1) een stemhoek geïnstalleerd. Deze is open tijdens de openingsuren van het gemeenschapscentrum.

Uitreiking tijdens de nieuwjaarsdrink

De winnaar van de Geitetrofee 2014 wordt bekendgemaakt tijdens de Wilrijkse nieuwjaarsdrink en kerstboomverbranding, op zaterdag 24 januari aan de Kinderboerderij (Oudebaan). De laureaat krijgt er om 16.30 uur op het podium zijn trofee overhandigd.µ

Verantwoordelijke: Kristof Bossuyt, voorzitter van het Wilrijkse districtscollege & -raad en bevoegd voor o.m. communicatie, tel. 0496 24 42 56

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is