Wilrijks gemeenschapscentrum opent met groot feestweekend op 13, 14 en 15 september

Op 23 augustus 2013

Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september wordt het Wilrijkse gemeenschapscentrum feestelijk geopend. Alle Wilrijkenaars en liefhebbers van literatuur, kunst of gewoon een leuk feest zijn welkom om de nieuwe gebouwen te ontdekken en mee te genieten van een pak optredens.

Het gemeenschapscentrum aan de Bist bestaat uit het gerenoveerde districtshuis en een nieuw complex met een centraal onthaalgebouw met lokettenzaal, een bibliotheek, een Academietoren en een politiekantoor.

Om de opening van het gemeenschapscentrum te vieren, is een heel feestweekend gepland op 13, 14 en 15 september. Enkele blikvangers zijn:

  • het gratis optreden van Score Man, een 17-koppige big band van Thomas De Prins op de Bist;
  • een eenmalig optreden van stadsdichter Bernard Dewulf en Thomas De Prins, waarbij jazz en poëzie elkaar ontmoeten;
  • een uitgebreid zaterdagavondfeest doorheen het ganse gemeenschapscentrum met onder andere muziek, poëzie door Jan Decleir, een literair café met onder andere Friedl Lesage, Pol Goossen en Nico Sturm en comedy met Nigel Williams en Vitalski;
  • een grote boeken- en rommelmarkt op de Bist;
  • doorlopend rondleidingen in de nieuwe gebouwen.
  • Onder het motto ‘Laat je zien’ worden alle Wilrijkenaren en bezoekers van het gemeenschapscentrum gevraagd om een vlaggetje te versieren en dit mee te brengen naar het openingsweekend. Daar worden alle vlaggetjes samengebracht aan grote feestlinten met een unieke Wilrijkse touch.

De meeste activiteiten zijn gratis, voor andere kunnen tickets worden besteld aan 5 euro bij CC De Kern.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is