Wilrijkse jeugd trapt zomer af met Jommekes Zomerstartfeest

Op 17 juni 2015

De zomervakantie staat voor de deur. In Wilrijk vieren de kinderen dat samen met niemand minder dan Jommeke. Het district Wilrijk en de stripfiguur trakteren met een groot zomerstartfeest op woensdag 24 juni.

Dubbel feest in Wilrijk: niet alleen blaast het Geitendorp 1250 kaarsjes uit, maar ook Jommeke mag vieren. De stripheld werd in Wilrijk voor het eerst door Jef Nys getekend in 1955 en viert dit jaar dus zijn 60ste verjaardag. Uitgeverij Ballon Media viert dit met een reeks Jommeke-feestelijkheden, waarin ook Wilrijk niet mag ontbreken.

Zomerstartfeest

De Wilrijkse jeugddienst zet traditiegetrouw de zomervakantie in met een groot startfeest. Dat vindt dit jaar plaats op woensdag 24 juni in het Steytelinckpark. Kinderen kunnen er zich van 13 tot 17 uur volop uitleven op een heleboel speelattracties. Dit jaar springt Jommeke mee op de kar. Dat betekent extra speelplezier voor de kinderen, die ook met de stripheld op de foto kunnen of even kunnen ontspannen met een leuke strip in de leeshoek.

Kom verkleed

Kinderen die verkleed komen als Jommeke, Filiberke, de Miekes of een andere Jommeke-stripfiguur, ontvangen op Jommekes Zomerstartfeest een mooi geschenk.

Kleurwedstrijd

Het district Wilrijk en de stripheld dagen de Wilrijkse kinderen uit om Jommeke-tekeningen zo mooi mogelijk in te kleuren. De deelnemers kunnen kiezen uit acht verschillende kleurplaten die ze online kunnen afprinten via www.1250jaarwilrijk.be (klik op Jommeke-tekenwedstrijd). De mooiste tekeningen worden tijdens het Zomerstartfeest door Jommeke bekroond met een prijs. Er zijn tekeningen voor verschillende leeftijdscategorieën.

Praktisch

  • Jommekes Zomerstartfeest
  • woensdag 24 juni 2015 van 13 tot 17 uur
  • Steytelinckpark, Wilrijk (toegang via Sint-Bavostraat)
  • gratis
  • met geschenk voor kinderen die verkleed komen
  • met kleurwedstrijd (tekeningen downloaden via www.1250jaarwilrijk)

georganiseerd door jeugddienst Wilrijk in samenwerking met Ballon Media

Verantwoordelijke: Kristof Bossuyt, voorzitter districtscollege & -raad Wilrijk en bevoegd voor o.m. communicatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is