Haal een beeldje van de Geitenparade in huis en steun het goede doel

Op 18 december 2015

Wilrijk sluit het grote feestjaar 2015 af met een heleboel kleurrijke geiten. Ruim honderd kleurrijk versierde geitenbeeldjes worden verkocht voor het goede doel. Zeven pronkstukken worden openbaar geveild door veilingmeester Peter Bernaerts tijdens de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 2 januari 2016.

In 2015 blies het district Wilrijk maar liefst 1250 kaarsjes uit. Dat werd gevierd met een reeks evenementen. Het meest kleurrijke initiatief was ongetwijfeld de Geitenparade, een openluchttentoonstelling met tientallen geitjes over heel Wilrijk. Deze beeldjes uit polyester werden versierd door de meest uiteenlopende kunstenaars: studenten van de Academie Wilrijk, leerlingen van de Wilrijkse scholen maar ook tal van bedrijven en lokale sport- en cultuurverenigingen.

Een honderdtal exemplaren wordt nu geveild. De volledige opbrengst gaat naar de Wilrijkse vzw (W)Onderweg. Die zet zich in voor normaal begaafde 16-plussers met een autismespectrumstoornis.

Openbare veiling en onlineverkoop
Zeven van de meest opmerkelijke geitjes worden per opbod verkocht tijdens de nieuwjaarsreceptie van het district. Die vindt plaats op zaterdag 2 januari in het Wintervuurdorp op de Bist. Peter Bernaerts van het gelijknamige veilinghuis zal er tussen 14 en 15 uur zijn uiterste best doen om de prijzen zo hoog mogelijk te doen oplopen.

De meer dan 90 andere beeldjes worden tussen 21 december 2015 en 1 januari 2016 online geplaatst op de Facebookpagina van het district Wilrijk. Iedereen kan er zijn bod uitbrengen, of dat van een ander overtreffen. Wie geen Facebookaccount heeft, kan ook via e-mail zijn bod uitbrengen. Op woensdag 6 januari 2016 om 12 uur stopt de veiling en worden de beeldjes toegewezen aan de hoogste bieder. Voor alle beeldjes wordt een startbedrag van 25 euro gevraagd.

Praktisch

Openbare veiling van zeven opmerkelijke beelden van de Geitenparade
- zaterdag 2 januari 2016 tussen 14 en 15 uur
- The Barn (Wintervuurdorp) op de evenementenzone van de Bist, 2610 Wilrijk
- vrije toegang

Onlineverkoop van de andere beeldjes van de Geitenparade
- van maandag 21 december 2015 tot woensdag 6 januari 2016
- via  www.facebook.com/districtwilrijk

Meer informatie op www.1250jaarwilrijk.be, klik door naar ‘Geitenparade’.

Verantwoordelijke: Kristof Bossuyt, voorzitter van het Wilrijkse districtscollege en -raad en bevoegd voor o.m. communicatie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is