Wilrijk Wandelt op zondag 9 oktober

Op 30 september 2016, over deze onderwerpen: Sport

Op zondag 9 oktober halen Wilrijkenaars opnieuw hun stapschoenen boven. De achtste editie van ‘Wilrijk Wandelt’ belooft een reeks uiteenlopende gratis wandelingen die vertrekken vanuit het groene Fort 6. Nieuw dit jaar is een initiatie geocaching.

Het district Wilrijk organiseert ‘Wilrijk Wandelt’ in samenwerking met twee lokale wandelverenigingen: de Sinjorenstappers en ‘Gun je de tijd’. Zij werkten een reeks wandelingen uit voor zowel geoefende stappers als gelegenheidswandelaars. De afstanden gaan van 4 tot 12 kilometer.

 

Het startpunt van alle trajecten bevindt zich in het Fort 6. Wandelaars kunnen er hun tochten aanvatten tussen 9 en 15 uur. Er is ook een groepswandeling. Nieuw is een initiatie geocaching, waarbij deelnemers met een gps op zoek gaan naar een verborgen schat.

 

Districtsschepen voor sport Robert Moens: “Geocaching is heel populair bij jongeren en jonge gezinnen. Door dit toe te voegen aan het programma, krijgt Wilrijk Wandelt een extra boost.”

 

Praktisch:

Wilrijk Wandelt
startplaats: Clublokaal van de Para Commando Vriendenkring (Fort 6, toegang via het Universiteitsplein of de Edegemsesteenweg 100) in Wilrijk
zondag 9 oktober 2016:

vrije wandelingen van 4 en 8 kilometer (combineerbaar) - vertrekken tussen 9 en 15 uur
Groepswandeling (7 kilometer) vertrekt om 13.30 uur.
Initiatie Geocaching start om 9.30 – groepen vertrekken elk halfuur.

gratis

Verantwoordelijke: Robert Moens, Wilrijks districtsschepen voor sport - Kristof Bossuyt, voorzitter van het Wilrijkse districtscollege & -raad en bevoegd voor communicatie

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is