Nabilla Ait Daoud

Schepen bevoegd voor Cultuur, Kinderopvang, Personeel, Loketten en Ontwikkelingssamenwerking

Nabilla Ait Daoud is schepen van cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking in de fantastische stad Antwerpen. Ondernemen is haar tweede natuur, maar in de eerste plaats is ze gewoon Nabilla Ait Daoud.

In 1977 zag ze voor de eerste keer het daglicht. Als oudste van zeven is ze opgegroeid in een warm nest in Hoboken. Kansen grijpen, maar vooral kansen creëren is er met de paplepel in gegeven.

Na haar studies ging ze aan de slag als apotheekassistente. Maar de drive en de goesting om echt op eigen benen te staan en de touwtjes in handen te nemen, was sterker dan de veiligheid die gewoonte en zekerheid vaak met zich meebrengt. De zelfstandige Nabilla was geboren in de vorm van haar broodjeszaak. Al gauw werd duidelijk dat als zelfstandige ook de sociaal geëngageerde kant van haar werd wakker geschud. Niet enkel het individu is voor haar belangrijk, maar vooral elk individu, als verantwoordelijk in een gemeenschap. Politiek lag te gluren achter de hoek. In 2011 kwam politiek aan haar voordeur kloppen  en kon ze haar verantwoordelijkheid niet meer ontlopen.

De rest lijkt geschiedenis. Al wordt het boek nog volop geschreven.